Thea Kuchnio*

BLIJ MET MIJN WARME DOOS!

Als ik eerlijk ben is het bijna een record…. Al langer dan anderhalf jaar ben ik bijna 2 x per week te vinden in mijn heerlijke warme ‘aquarium’ bij Top Balance. Door vriendinnen (die er zelf overigens al weer een poos mee gestopt zijn…) enthousiast gemaakt, meld ik mij in augustus 2013 voor een informatief gesprek.

Daarvoor heb ik al van alles gedaan: fitness, een soort gym op muziek, badminton, tennis en in mijn jeugdjaren was ik een van de eerste vrouwelijke voetbalsters en daarna heb ik nog een paar jaar op judomatten in het hele land gestaan. Maar dat is lang geleden. Meteen heb ik aangegeven dat het mij voornamelijk te doen is om in de beweging te blijven. Een soort onderhoud van lijf en leden.

Dat het allemaal wat strakker en soepeler wordt en ter voorkoming van enge breuken bij een eventuele val. Gewicht en maten zijn ondergeschikt. Ik ben 60, 1.70 m. en pakweg 64 kg, dus ik klaag niet echt, hoewel een rolletje hier en daar (zeker sinds de overgang) toch zichtbaar is… en dat wijntje laat ik er toch echt niet voor staan! Mijn eerste keer was zwaar, loodzwaar.

De ogenschijnlijk eenvoudige oefeningen en de 2 x 10 keer lijken een fluitje van een cent. Nou mooi niet. Het is gewoon schrikken hoe vast alles geroest is en je begrijpt wel meteen waarom het achteruit kijken (en dan bedoel ik over je schouder en niet in de spiegel) zo stroef gaat. Ha! Tegenwoordig is dit een makkie. En twee keer 10?? Belachelijk. Ik kan niet wachten tot ik, bij een nieuwe reeks oefeningen, weer op 2 x 25 zit. (Sorry, dit is en tikje overdreven).

Maar eerlijk is eerlijk. Ik voel me prima tegenwoordig. Niet altijd en zeker niet op wég naar de studio, terwijl ik ook nog eens op een steenworp afstand woon. Maar het moment dat je je aquarium weer een poetsbeurt geeft en het zit erop, dát is een heerlijk gevoel. Zéker als ik me daarna ook nog beloon met een lekkere ozon-beurt die de wekelijkse onderhoudsbeurt helemaal af maakt.

Mijn onderrug en bepaalde spieren aan de zijkant hebben jarenlang opgespeeld. Ik klop nu fanatiek af op hout…. maar het gaat goed tegenwoordig, écht goed. De heftige klachten zijn verleden tijd en ook de fysiotherapeut, waar ik zo een keer in de maand gebruik van maak, merkt duidelijk dat mijn spieren en dus ook de bewegingen een stuk soepeler zijn geworden.

In de warme cabine lijken de oefeningen op de een of andere manier gemakkelijker te gaan en de regelmaat vereenvoudigt de moeilijkheidsgraad. Kortom, ik ben een blij mens. Voorlopig verleng ik mijn onderhoudscontract en kruip ik (maar jullie moeten eens zien met welk een souplesse tegenwoordig… ?) met veel plezier in mijn glazen!

Thea Kuchnio 

 

*Zie onze disclaimer voor onze werkwijze

 

Back in Balance corona veilig

Bij Back in Balance hechten wij veel waarde aan jouw gezondheid. Daarom hanteren de volgende noodzakelijke maatregelen, Soci...

Lees meer

Thuis trainen met jouw persoonlijke 'online' programma

Lukt het je een keer niet om bij ons in de studio te komen trainen? Middels onze eigen 'Shapeview' trainings-App kun je...

Lees meer
Meer nieuws
Susan Stijnen - 37 jaar*

" ‘Ik sport al ruim 3 jaar met grote tevredenheid 2 keer in de week bij Topbalance'*"

Susan Stijnen - 37 jaar*
Ineke Moers*

"Ik ben nu 3 maanden bezig en ben er zelf verrast over, dat ik er niet tegenop om een half uur intensief te bewegen*"

Ineke Moers*
Kim Jongen – 28 jaar *

"De oefeningen zijn meteen gericht op probleemgebieden*"

Kim Jongen – 28 jaar *
Lieke en Marijke*

"Wij hebben diverse sportscholen uitgeprobeerrd zonder resultaat. Bij Top Balance zijn we nu vooral in centimeters afgevallen*"

Lieke en Marijke*
Marja Daemen - 52 jaar *

"Top Balance is het instituut voor de drukbezette vrouw die 2 halve uurtjes per week (that’s all !) aan haar figuur wil werken*"

Marja Daemen - 52 jaar *
Melissa Rademakers*

"De gesprekken met Monique gaven mij zelfvertrouwen op het gebied van afvallen!*"

Melissa Rademakers*
Ineke*

"Vandaag is het ongeveer 3 maanden geleden dat ik begon en heb ik twee gaatjes in mijn riem erbij moeten maken!*"

Ineke*
Lise Heijnen*

"Monique heeft me geleerd naar het ‘positieve’ te kijken*"

Lise Heijnen*
Thea Kuchnio*

"In de warme cabine lijken de oefeningen op de een of andere manier gemakkelijker te gaan!*"

Thea Kuchnio*
Wendy*

"Ik ben tevreden over de resultaten.. alle kleding zit net dat stukje beter*"

Wendy*